Bandleden

Bandleden

Op leadguitar en akoestische gitaar: Ap Heus
Geboren in 1959. Heeft eigen muziekwinkel: Ap Snaar in Honselersdijk.

Ap

Als Sinterklaascadeau mocht Ap van z’n vader kiezen tussen een windbuks en een gitaar; blij dat hij de gitaar gekozen heeft.
Op z’n vijftiende is Ap voor het eerst in een bandje gaan spelen: Wooden Paul. Daarna nog in andere bands zoals Quasar, Vance, Not Fragile.
Ongeveer 35 jaar later kwam Kees (de vorige bassist van Wooden Paul) in de muziekwinkel van Ap met de vraag: “heb jij een setje bassnaren voor mij?” Er was een plan was om weer Rory Gallagher nummers te gaan spelen en natuurlijk deed Ap dan mee.
Daarna bleek Wooden Paul niet meer van het podium af te slaan, de band rolde van het ene optreden in het andere. De passie voor de muziek van Rory Gallagher nog niet was gedoofd, zelfs na 35 jaar niet meer met elkaar gespeeld te hebben
De chemie van Wooden Paul bestaat nog steeds en de passie laait verder op.

Op basgitaar: Inge Clausing
Geboren in 1958. Af en toe nog werkend in de medische sector.

Inge,bio

Als kind heeft Inge keyboard leren spelen en vele jaren later heeft zij 10 jaar drumles gehad.
Uiteindelijk is Inge baslessen gaan volgen en zij ontdekte, dat dit instrument haar ware liefde is.
Via via had zij gehoord dat Wooden Paul op zoek was naar een nieuwe bassist en Inge had de stoute schoenen aangetrokken!
De passie voor de blues en het streven van de band een goed optreden neer te zetten vind Inge fantastisch. Haar wens is: “om nog heel lang muziek te maken met de mannen!”

Drums en percussie: Hans van der Eijk
Geboren 1957, timmerman.

Hans noemt zich een Percussie-gek, vanaf zijn 13 jaar is hij altijd aan het trommelen.
In 1975 speelde hij al een jaar drums in de band Wooden Paul.
Daarna stapte hij over op het spelen van percussie in verschillende rock- en bluesbands, op traditionele instrumenten zoals conga’s, cowbells en timbalen.
In de skaband “Houwe Zo” was hij naast percussionist ook zanger.
Toen Hans in 1990 de Djembé ontdekte, was hij helemaal verkocht. Hij was medeoprichter van de band Sandja.
Hij ging naar Senegal om Djembé-lessen te volgen en jarenlang heeft hij zelf Djembé-lessen en -workshops gegeven in Nederland.
Eind 2021 werd Hans gebeld om Peter Groenewegen op te volgen als drummer. Hij dacht: “Hè, wat !!! Ik heb 42 jaar niet meer achter een kit gezeten.” Z’n adrenaline vloog omhoog. Hij nam de uitdaging aan om na bijna 50 jaar terug te keren in de band Wooden Paul.
Hans zegt daarover: “Superteam, je gaat ons zien en veel bluesrock plezier aan ons beleven.”

Op zang, gitaren en mandoline: Aad de Vetten.
Geboren in 1954. Pensionado.

Aad

Aad’s oudste zussen mochten op gitaarles, maar al gauw belandde die gitaar op zolder.
Toen hij twaalf was, kwam de gitaar weer van de zolder en daarna was het instrument altijd onder handbereik: tijdens zijn huiswerk en het tv-kijken.
Op z’n zeventiende hebben Paul van Holsteijn, de broers Kees, Jan en Aad de band Wooden Paul opgericht. Het gezamenlijk muziek maken was een nieuwe dimensie en een geweldige ervaring.
Als eerder had Aad naar bluesmuziek geluisterd, maar toen hij de muziek van Rory Gallagher (zoals op Irish Tour’74) ontdekt, was hij verkocht. De band Wooden Paul ging een aantal nummers spelen van Rory Gallagher.
Uiteindelijk stopte Wooden Paul in 1982. Daarna speelde Aad weleens wat gitaar & keyboard op feestjes en had twee jaar klassiek pianoles.
Op 10 januari 1995 gingen Aad en Ap naar het optreden van Rory Gallagher in Rotterdam. Dat optreden bleek het laatste te zijn voor het overlijden van Rory.
In 2010 kwam er een droom uit: een reünie-optreden met Wooden Paul bij een jubileum van de oude stamkroeg. En het bleef niet bij dit ene optreden. Sindsdien is Aad’s muzikale jeugd weer terug: fijn repeteren en eindeloos steggelen over die ene noot en die ene break; knallen op de optredens en daarmee de mensen enthousiast maken.
Het draait om de blues, dat is zijn muziek.